-
Netwerkzorg en -leiderschapTrainingIncompanytrainingMeer info
De zorgvraag wordt complexer en kosten stijgen als gevolg van ontwikkelingen als vergrijzing, toename in het aantal chronisch zieken en multimorbiditeit. Tegelijkertijd is er een tekort aan zorgprofessionals en krijgen mantelzorgers een belangrijkere rol. Om aan te kunnen blijven sluiten bij de veranderde zorgvraag, ontstaan steeds meer samenwerkingsinitiatieven binnen en tussen zorgaanbieders, ziekenhuizen, eerstelijns-, welzijns- en vrijwilligersorganisaties, wijkteams en gemeenten. Het opzetten, behouden en versterken van lokale samenwerking in netwerken blijkt echter uitdagend. Hoe zorg jij ervoor dat jullie zorgnetwerk een succes wordt én blijft?
-
Samen werken aan samenwerkingTrainingIncompanytrainingMeer info
Merk je dat de samenwerking binnen je team nog niet optimaal verloopt? Is je wens dat medewerkers effectief samen doelen bereiken én hierin plezier hebben? Verstoringen, miscommunicatie en conflicten binnen teams zijn vaak het gevolg van een instabiele basis. Echte verbetering begint bij inzicht in elkaars behoeften, verwachtingen en kwaliteiten. Tijd om vanuit een positieve benadering te kijken naar onszelf, elkaar en dat wat ons drijft.
-
Teamontwikkeling: jouw team naar meer zelfstandigheidTrainingIncompanytrainingMeer info
In het zorglandschap is de rol van jou als leidinggevende veranderd. De meewerkende teamleider heeft meer bedrijfsmatige taken gekregen en is minder op de werkvloer te vinden. Ook zijn er minder leidinggevenden binnen een zorgorganisatie. Gevolg is dat we meer van teams en hun zelfstandigheid vragen. Wat is jouw rol hierin en hoe geef je dit vorm?
-
Training Coachend leidinggeven in de zorgBasistrainingIncompanytrainingMeer info
De coachende leiderschapsstijl sluit goed aan bij de behoeften in de zorgsector. Van teams wordt verwacht dat zij in grote mate zelfstandig en zelforganiserend zijn en coachend leidinggeven draagt hier sterk aan bij. Door zowel te focussen op persoonlijke ontwikkeling als op de organisatiedoelen, behaal je samen de beste resultaten. Hoe vind jij de balans tussen de rol van leidinggevende en die van coach? En hoe pas je jouw coachstijl effectief toe?
-
Training Groene ambassadeurs in de zorgpraktijkTrainingIncompanytrainingMeer info
Een effectieve aanpak voor het realiseren van duurzame veranderingen
Ben jij in jouw organisatie al betrokken bij duurzaamheid? Of zou je dat willen maar weet je niet zo goed waar en hoe je moet beginnen? Tijdens deze training krijg je de benodigde kennis en praktische vaardigheden voor het meenemen van collega’s richting duurzame initiatieven. Tegelijkertijd leer je over het creëren van bewustwording. Dit stelt jou in staat om als ‘groene coach’, de duurzame ambities van jouw organisatie waar te maken.
-
Training Situationeel leidinggeven in de zorgTrainingIncompanytrainingMeer info
Niet elke situatie vraagt precies hetzelfde van jou als leidinggevende. Zeker in de zorg! Bovendien heeft ook elke medewerker andere behoeften op het gebied van aansturing en ondersteuning. Hoe zorg je ervoor dat jij goed aansluit bij wat er daadwerkelijk nodig is? En hoe zorg je ervoor dat je tegelijkertijd trouw aan jouw persoonlijke leiderschapsstijl kunt blijven?
-
Training Systemisch leiderschap in de zorgTrainingIncompanytrainingMeer info
Welke patronen herken ik binnen het gedrag en behaalde resultaten binnen mijn team? Welke onderliggende intenties houden bepaald gedrag in stand? En wat is mijn rol als leider in het geheel? Dat zijn vragen die je jezelf stelt, wanneer je vanuit systemisch perspectief invulling geeft aan jouw leiderschap. Leer in samenhang te kijken naar jouw team, leiderschap en organisatie. Krijg inzicht in wat er echt binnen jouw team gebeurt en ontdek met welke interventies je de (onbewuste) dynamiek echt kunt doorbreken.
-
Workshop Formele gespreksvoering voor leidinggevenden in de zorgWorkshopIncompanytrainingMeer info
Formele gespreksvoering met medewerkers is onderdeel van jouw rol als leidinggevende. Het omvat bijvoorbeeld evaluatie- en ontwikkelgesprekken, verzuimgesprekken en goed- of slecht-nieuwsgesprekken. Het kan lastig zijn dergelijke gesprekken te initiëren en te voeren. Zeker wanneer je een vervelende boodschap moet overbrengen. Maar minstens zo uitdagend is het om formele gespreksvoering in te zetten voor het vergroten van eigenaarschap, continu verbeteren en tevredenheid van medewerkers.