-
Basistraining CalamiteitenonderzoekBasistrainingStart 21-01-2025Meer info
Een belangrijk onderdeel van het kwaliteitssysteem is het analyseren van ernstige incidenten en calamiteiten middels retrospectieve risicoanalyse. Dit helpt je de basisoorzaken van calamiteiten te vinden en verbetermaatregelen te treffen om hier organisatiebreed van te kunnen leren. Tijdens deze basistraining leer je calamiteitenonderzoek uit te voeren middels de negen-stappen methode, op basis van de PRISMA- en SIRE methodiek.
Schrijf je direct in π
-
Basistraining Interne auditsBasistrainingStart 23-01-2025Meer info
Interne audits zijn belangrijk voor de kwaliteitsverbetering binnen jouw zorgorganisatie. Daarom is het van essentieel belang dat deze goed worden uitgevoerd. Zijn interne audits voor jou een nieuwe uitdaging en wil je weten hoe je een audit met succes en plezier uitvoert? Dan is deze tweedaagse training geschikt voor jou!
Schrijf je direct in π
-
Training Auditen met waarderende insteekTraining13-02-2025Meer info
Ben je op zoek naar een manier om interne audits positief in te steken zodat meer verbeterkansen boven water komen en auditees gemotiveerd zijn om hiermee aan de slag te gaan? Dan is waarderend auditen (appreciative inquiry) de juiste methodiek! Deze methodiek is bij uitstek geschikt als aanvulling op reguliere auditmethodieken en maakt het mogelijk om interne audits binnen jouw organisatie niet alleen in te zetten als verbeterinstrument, maar ook als veranderinstrument.
-
Basistraining Calamiteitenonderzoek voor Wmo-toezichthoudersBasistrainingStart 13-03-2025Meer info
Als toezichthouder ben je sinds 2015 verantwoordelijk voor het eerstelijns toezicht met betrekking tot de Wmo binnen jouw gemeente. Dit houdt in dat je je bezighoudt met het beoordelen en uitvoeren van (aanvullend) calamiteitenonderzoek. Hierbij is het streven dat aanbieders van voorzieningen maximaal kunnen leren van de uitkomsten van het toezicht. Wil je weten wat er komt kijken bij het onderzoeken van ernstige incidenten en (mogelijke) calamiteiten? En wil je dit onderzoek (nog) beter kunnen beoordelen? Kortom, wil je optimaal invulling kunnen geven aan jouw rol?
Schrijf je direct in π
-
Basistraining PRIBasistraining18-03-2025Meer info
Voorkomen is beter dan genezen. Potentiële zorgrisico's heb je dan ook het liefst vooraf in kaart. Zo kun je op tijd de juiste maatregelen treffen. De PRI (prospectieve risico-inventarisatie) is hiervoor hét instrument. Ga je vanuit jouw rol als kwaliteitsadviseur of zorgprofessional een PRI uitvoeren of begeleiden en is deze methodiek nieuw voor jou? Of wil je binnen jouw zorgorganisatie aan de slag met risicomanagement en/of risicobewustzijn, maar weet je nog niet precies hoe? In deze praktische training leer je alles over het uitvoeren, begeleiden en opzetten van PRI's in jouw zorgorganisatie.
Schrijf je direct in π
-
Training Faciliteren van Learning TeamsTrainingStart 18-03-2025Meer info
Leert jouw organisatie van de onderzoeken naar een ernstige gebeurtenis? En leidt het dan ook tot duurzame verandering? Natuurlijk moeten ernstige gebeurtenissen onderzocht worden. Maar minstens zo belangrijk is het om met de betrokkenen goed te begrijpen wat er is gebeurd, in welke context en hoe alles met elkaar daarin heeft samengewerkt.
-
Verdiepingstraining CalamiteitenonderzoekVerdiepingstraining01-04-2025Meer info
Wil je met calamiteitenonderzoek een nog scherpere analyse op ernstige incidenten/calamiteiten kunnen maken, die beter wordt gedragen in jouw organisatie? Dit vraagt om ervaring, beschikking over- en flexibiliteit in analysemethodieken en aanscherping van vaardigheden. In de verdiepingstraining calamiteitenonderzoek ga je hiermee aan de slag.
Schrijf je direct in π
-
Training IncidentanalyseTraining03-04-2025Meer info
Incidentanalyse is een belangrijk onderdeel van het kwaliteitssysteem. Inzicht in lichte incidenten geeft je de mogelijkheid om tijdig te reageren op (bijna)incidenten en om calamiteiten te voorkomen. Zo kun je op een laagdrempelige, relatief eenvoudige wijze de kwaliteit van jouw processen en de zorg voor de cliënt/patiënt samen met jouw team verbeteren. Maak op praktische wijze kennis met diverse methodieken om incidenten te analyseren en op basis hiervan te kunnen verbeteren.
-
Training FRAMTraining10-04-2025Meer info
FRAM (Functional Resonance Analysis Method) is op dit moment één van de meest gebruikte Safety-II instrumenten en brengt gedetailleerd in beeld hoe een proces in de dagelijkse praktijk op de werkvloer verloopt. FRAM biedt daarmee de basis voor praktisch haalbare verbeterinitiatieven, passend bij de situatie op de werkvloer. Tijdens deze training leer je de principes en diverse aspecten van FRAM kennen en krijg je inzicht in wanneer het waardevol is een FRAM in te zetten.
-
Training Vaardigheden voor de kwaliteitsadviseurTrainingStart 14-04-2025Meer info
Kwaliteit zit niet in systemen en regels, maar in talentvolle en professionele medewerkers en in de directe relatie met de cliënt. Hoe zorg ik er als kwaliteitsadviseur voor dat medewerkers zich hier bewust van zijn en kwaliteit op de agenda zetten? En op welke manier kan ik mijn organisatie hierin meenemen? Dit zijn vragen waar je je als kwaliteitsadviseur mee bezighoudt bij jouw inspanningen om kwaliteit meer te beleggen bij het primair proces. In deze training ga je aan de slag met de vaardigheden die nodig zijn om jouw doelen te bereiken.