-
Stoomcursus DBC’sBasiscursus04-02-2025Meer info
Sinds de invoering van de DBC’s registreert en factureert jouw ziekenhuis DBC-zorgproducten. De gevolgen van de DBC-systematiek zijn groot! Wat betekenen DBC’s voor jouw organisatie en voor jouw eigen werkzaamheden? Hoe zit de systematiek in elkaar? En wat heeft ICD-10 met DBC’s te maken?
Schrijf je in en boost binnen één dag je DBC basis kennis!
-
Training DBC’s: verdieping en verbredingVerdiepingstraining20-03-2025Meer info
Sinds de invoering van de DBC’s registreert en factureert jouw ziekenhuis DBC-zorgproducten. De gevolgen van DBC’s zijn groot! Waar zitten de knelpunten? Hoe zorg je dat de registratie juist, volledig en tijdig is? Wat zijn de financiële risico’s en gevolgen voor jouw organisatie en hoe houd je deze beheersbaar?
Maak kans op 10% korting en draag een collega aan voor de Stoomcursus DBC's*
-
Stoomcursus DBC's GRZBasiscursus27-03-2025Meer info
De geriatrische revalidatiezorg is overgeheveld naar de Zorgverzekeringswet. Zorg en behandeling worden sindsdien via DBC’s gefinancierd. De DBC-systematiek is compleet anders dan de andere financieringen waarmee ouderenzorgorganisaties te maken hebben. Behandelaren registreren zorgactiviteiten, financieel medewerkers declareren in DBC’s en managers GRZ monitoren en sturen op een andere manier dan zij gewend zijn in de Wlz.
Schrijf je direct in 👉
-
Training Administratieve organisatie en interne beheersingTraining31-03-2025Meer info
Ontwikkelingen als Horizontaal Toezicht brengen met zich mee dat er steeds meer nadruk komt te liggen op risicobeheersing en continu verbeteren. Van interne controle (IC) naar interne beheersing (IB), op basis van een actuele en geborgde administratieve organisatie (AO). Hoe maak je nu de vertaling van deze landelijke ontwikkelingen naar jouw organisatie? En misschien nog wel belangrijker, hoe neem je de rest van de organisatie hierin mee?
-
Training (Advies)vaardigheden voor de zorgadministratieTrainingStart 13-05-2025Meer info
Registratie en declaratie van geleverde zorg moet juist, tijdig en volledig zijn. Aan jou als adviseur Zorgadministratie de uitdaging om dit binnen de organisatie vorm te geven. Het betrekken van de werkvloer is hierbij essentieel. Maar hoe neem je je collega’s hierin mee? En hoe zorg je ervoor dat zij ook het belang van een correcte bronregistratie onderstrepen en gemotiveerd zijn om samen met jou structurele verbeteringen door te voeren?
-
Leerpad zorgadministratieTrainingNog niet bekendMeer info
Als zorgadministratieprofessional wil je goed zijn én blijven in je vak. Dit vraagt om een continue ontwikkeling van kennis en vaardigheden. Jezelf ontwikkelen is een investering die het meest waardevol is als hij wordt gedaan op het juiste gebied en het juiste moment. Ons leerpad zorgadministratie helpt je hierbij!
-
Basistraining registratie & regelgeving GGZ en Forensische Zorg (FZ)BasiscursusIncompanytrainingMeer info
Vanaf 2022 registreert jouw GGZ- of FZ-organisatie de geleverde zorg op basis van de regels uit het zorgprestatiemodel. Dit betekent dat de organisatie betaald wordt voor vastgelegde zorgprestaties. Een juiste, tijdige en volledige registratie van deze prestaties is dus essentieel. Van medewerkers vraagt dit specifieke kennis over het zorgprestatiemodel en de bijbehorende wet- en regelgeving. Wil je weten wat je moet vastleggen? Waar knelpunten en risico’s zitten en waar je op moet letten?
-
E-learning DBC basisE-learningIncompanytrainingMeer info
In circa 1 uur heb je een brede basiskennis van de DBC-systematiek in de ziekenhuiszorg. Op een interactieve manier wordt uitgelegd wat DBC’s zijn, wat de verschillende onderdelen van een DBC zijn, hoe het registratieproces verloopt en met welke registratieregels je rekening moet houden. We nemen je stap voor stap mee op basis van het het RSAD-model. Aan de hand van casuïstiek volg je het registratieproces van een patiënt, van diagnose tot en met declatie bij de zorgverzekeraar. Deze e-learning is op individuele basis te volgen, maar ook groepsgewijs (bijvoorbeeld als onderdeel van een incompanytraject)
-
Horizontaal Toezicht en de verandering in werkzaamheden van de zorgadministratieTrainingIncompanytrainingMeer info
Steeds meer ziekenhuizen en GGZ-organisaties maken de overstap naar Horizontaal Toezicht: een omslag van foutgerichte- naar procesgerichte verantwoording. Minder controles achteraf en duidelijke afspraken over processen vooraf, gebaseerd op wederzijds gefundeerd vertrouwen. Voor zorgadministraties brengt deze nieuwe manier van verantwoorden grote veranderingen met zich mee. Wat betekent dit voor de dagelijkse werkzaamheden van medewerkers in het zorgadministratief proces?
-
Persoonlijk effectiviteitsprogramma (PEP) voor adviseurs en stafmedewerkers in de zorgTrainingIncompanytrainingMeer info
Ben jij kwaliteitsadviseur, HR-business partner, adviseur zorgadministratie of planning en control? Wil je je als adviseur verder ontwikkelen en je slagkracht vergroten? Ons Persoonlijk effectiviteitsprogramma biedt een combinatie van theoretische kennis, praktische vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling om jouw positie als adviseur binnen de zorg te versterken.